4 Kasım 2011 Cuma

Nostaljik süveter...

Aslında yazılmayı bekleyen konular var ama fotoları hazırlayamadığım için hazırda bulunan fotolardan yararlanarak bunu yazayım dedim.Hazırlayabilseydim eğer örümcek modelini yaparken kenarlardan artırmayı anlatacağım bir yazım var;bunu yapacağım çünkü burada bahsettiğim şala başladığımda kenarlardan nasıl artıracağımı bulmam baya bir zamanımı aldı;ör sök yapmak zorunda kaldım.Belki birilerinin işine yarar diye.Yorumlarda da maviii arkadaşım sormuştu zaten...

Efendim,yazacağım diğer bir konuda sevgili eşimin çorapları hakkında.Yaz kış patik giyen biri olarak ben,bu sevdamı ona da bir parça bulaştırabildim ve geçen yıl benden yün çorap istedi.Tabi ben beş şişle örmeyi beceremeyeceğim için iki şişle pratik bir modeli yine sizin sayfalarınızdan bulup ördüm.Çok severek giyiyor...Artık o da fotolardan sonra inşallah.

Fotoları hazırlamakta neden sorun yaşıyorum peki?Çünkü bir ay kdr önce cep telefonumu çaldırdım.Pazarda.Hırsızın işi çok kolay oldu gerçekten.Bir anlık ama küçücük bir anlık dalgınlığımdan faydalanıp elini çantama uzattı;bu kdr işte...

Sonuç olarak ben bu kdr zamandır fotolarımı eşimin telefonuyla çekmek zorundayım,o da tabi kendi telefonumla olduğu kdr rahat olamıyor...

Bunca kelamın özeti olarak ben bu süveteri yıllar önce örmüştüm:)
Altı yıl falan oldu.

Kimden 24 Şub 2011

Model kesme şeker.Sonradan üzerini süsledim,düğmeler ve kurdelalarla.Kurdelaları saç örgüsü yapıp yaka ve kol kenarlarına diktim.

Kimden 24 Şub 2011

Düğmeleri de kalan boş yerlere:)Hatta bir de sonradan kol kenarlarındaki kurdelaların üzerine inciler döşemişim:)

Kimden 24 Şub 2011

Ortadaki bu kocaman çiçekvari şey de o sıralar yapmayı çok sevdiğim bir havlu kenarından çalınmış bir model...

Ördüğüm ilk zamanlar çok giydim bu süveteri.Tabi o zamanlar tek çocuklu,genç,incecik,zarif bir bayandım:)Şimdiyse iki çocuklu,orta kalın,zerafete ise ancak uzaktan el sallayan orta yaşlı bir hanımım:)

Buna rağmen arasıra bazı bazı giyerim bu gençlik hatırasını.Eskisi kdr yakışmaz tabi ama o günleri yadetmek adına...

5 yorum:

mavii dedi ki...

merhaba cnm sana kpsszde diye hitap etmek öyle zorki güzelim :) hiç sıkıntı etme cnm ben şalı zaten küçük bir şekilde tamamladım.öylece duruyor telefonun çaldırmana çok üzüldüm ..aklıma ne geldi biliyomusun geçen senelrde kardeşimel pazara çıktık anneler günüydü aneme çanta alalım diye .oda maşını almış abla dedi ben şimdi çaldırım cüzdanımı kalabalık sende dursun ve boyundan askılı olan çantama koydum bişeylere bakarken orta yaşda bir kadın bana çarptı ve bunlar ne kadarmış dedi felan neyse tam biz parayı ödiycekken çantayı bi açtım cüzdan yok ianabiliyomusun? kahroldum etrafıma baktım nerdeyse aglıycaktım ..sonra tazgahtaki şeyleri karıştırdım kot etegin altına koymuş yani çarpma anında ben farkedince hemen oraya saklamış cebine koyamadan..
senin telefonun alan hain elerde hayrını görmesin inşlh başının gözünün sadakası olsun ..
son cümlelerin gülümsetti beni seninle aynı durumdayım cnm
ayrıca süveterin 6 yıldır böyle güzel durması şaşılacak şey modeli ve sülemeleri çok hoş eline saglık

Sevdiye dedi ki...

Süslü Sen'i gidiiii ;))
Bak işte kızlara çeyizlik, hatıra bir süveter, hem de eşsiz kıymette.
Sana ve ailene iyi bayramlar...

kpsszede dedi ki...

maviii,teşekkür ederim,hem ziyaretin hem de paylaştığın anı için.ben o kdr şanslı olamadım malesef.aslında ben de çok çabuk farkettim ama emin olamadımiçantamın dibine falan mı indi acaba derken çok zaman geçti.nasip kısmet işte.ben de beddualarımdan eksik etmiyorum zaten kendisini.
demek şalı bitirdin...ben ne yapacağım şimdi peki?o kdr da heves etmiştim anlatacağım diye:)
kpsszedelik durumuna ister istemez alıştım daha da fenası kabullendim artık.bu konuda pek bir çalışma yapmıyorum artık.
ben türkçe öğretmenliği diploması olan bir evhanımıyım.işin özeti bu...

kpsszede dedi ki...

Sedo kız,evet çeyiz olarak da kalmaya aday.örgü zaten uzun ömürlü oluyor.çok da seviyorum kendisini,hala çok severek giyiyorum...
yaş ilerledikçe daha parıltılı,ışıltılı,süslü şeylere heves eder oldum...10 sene önce olsaydı beni kessen giydiremezdin böyle birşeyi,giyene de gülerdim üstelik:)
demekki ne oldum dememeli,ne olacağım demeli diyen adamın bir bildiği varmış:)

kpsszede dedi ki...

Sedo kız unutmuşum,sizin de bayramınız kutlu olsun...