22 Aralık 2011 Perşembe

Uykusuz bir gecede çenesi düşen anne...

Uyumakta zorlandığım geceler öyle azdır ki birazcık düşünsem hayatım boyunca hangi gece,neden uykusuz kaldım tek tek sayabilirim.Bu sayının 10'u geçmeyeceğinden de eminim.

İşte şimdi birde bu gece eklendi;saat 04:30 ve ben hala uyuyamadım:)Bir yandan da şaşkınım,neden diye...Çünkü ben daha başını yastığa koymadan uyuyabilen şanslı insanlardanım.Hatta bundan daha da şanslıyım çünkü hiç uyumadan iki güne yakın ayakta kalıp yine de evin içinde koşturabilirim...

Bu kdr yorgunluktan sonra tabi devrilip kaldığım oluyor ama o zamanda deliksiz uyuduğum sekiz saat kdr bir uyku beni iki gün daha idare ediyor...

Kısacası ne zaman nerede isterse uyuyabilme lüksüne sahip olan ben,şu an uykusuzum.Uyumak istiyorum ama uykum yok...Bu yüzdendir ki biraz gevezelik edip başınızı şişireceğim:)

Başlıyorum:

Bu uyku meselesi eşimin eline çok malzeme vermiştir benimle dalga geçmesi için.Şöyle ki:
-Kayınvalidemlerin bizde olduğu akşamlar Gamze'yi uyutmak üzere girdiğim odadan bir süre sonra çıkması gereken kişi benim ama çıkan kim?

Gamze!

Neden?Çünkü annenin Gamzeyi uyutması beklenirken,Gamze anneyi uyutmuş:)

-Bundan daha vahimi, eşimin ailesi oldukça kalabalık bir halde gündüz oturmasına bana geldi.Bu kez durum azıcık farklı;anne kendisi uyumuş ama bu sefer Gamzeyi uyutmayı da başarmış:)
İlginçtir annenin uyuduğunu misafirlerin farketmesi ancak bir saat sonra oluyor,artık nasıl iyi bir ev sahibiysem,misafirlerimin kendi evlerindeymiş hissetmelerini sağlamışım ve beni hiç aramamışlar:)

Neyseki haberim olmadan çıkıp gitmemişler...

-En vahimi babamızın arkadaş grubu eş ve çocuklarıyla bizdeler...Sahne aynı.Ben ancak koridordaki seslere uyanıyorum:

-Neden uyandıyorsun,bırak uyusun,yazık kadın yoruluyor iki çocukla...

Artık eşim tembihli,evde misafir varken Gamzeyi uyutmaya gittiğimde sık sık beni kontrol ediyor:)

Aslında bu hergün olan birşey,ben huyumu bildiğimden uyursam beni uyandır diyerek gidiyorum odaya.O da uyandırabilirse uyandırıyor;gerçi Gamzeden sonra uykum hafifledi ama normalde çok ağırdır..

Ben size demiştim gevezelik edeceğim diye,uyarmadığımı söyleyemezsiniz...

Şimdi geçelim lezzetli kurabiyelerimize...Ne alaka ama gece gece ancak bu kadar:)

Kimden kpsszede

Bu marmelatlı kurabiyeleri kendimi bildim bileli severim.Pastanelerde ilk dikkatimi çeken üründür.Bir kurabiyesever olarak daha çok kurabiye yapmam beklenir aslında benden ama yok,o kdr çok yapmıyorum:)Aslında yapmak istiyorum da bir yaptığım bir yaptığımı tutmuyormuş,eşim öyle diyor...

Birebir aynı tarifle yapmama rağmen ilkinde çok lezzetli olan birşeyi ikinci defa aynı lezzette yapamıyorum.Bu nasıl bir sorundur,bir adı ,sebebi var mıdır bilmem...

Kimden kpsszede

Bu tarifi Mavisofra-buzdanhayaller arkadaşımdan aldım.İlk yaptığımda çok beğenildi,bu fotolar o güne ait.Birde bugün yaptım ama yok,ilki gibi olmadı yine:(

Var mı böyle bir sorunu olan?

8 yorum:

zehra dedi ki...

hımm bu tabaktakılere bayıldım super kesınlıkle mukemmel gorunuyor onun dısında su gece uykusu daha dogrusu uykusuzlugu benım uzmanlık alanım oldu artık uykusuzluk berbat sınır bırsey allah uykusuz bırakmasın kımseyı dıyeyım ben sıze:)

İkiz Annesi dedi ki...

Aman maşallah diyeyim uykuna nazar deymesin mümkünü yok gece hemen uyuyamam hele kızlardan sonra iyicene lüks oldu bu durum:))

figen abla dedi ki...

uyku ne demek?
ben artık hatırlamıyorum bile :(
ayy kurabiyeler şahaneymiş..çabuk bana bir çayyy, bunları yemem lazımm :)))
kocaman öpüyorum cici kızımı, sevgiyle kal :)

kpsszede dedi ki...

Zehra,amin.evet çok zor oluyor uykusuzluk,yeni gün için enerji yok,yorgunsun,bitkinsin...şimdi düşününce bile kötü oldu:)çocuklar olunca tabi zor oluyor düzenli ve verimli uykular...

kpsszede dedi ki...

İkiz Annesi,teşekkür ediyorum bence de nolur nazar değmesin ben çok memnunum bu halden:)Allah sana kolaylık versin.

kpsszede dedi ki...

Figen ablacım hayırdır sen neden uyuyamıyorsun?yok mu bir çaresi?
Buyur ye ,afiyet olsun.evet çayla müthiş oluyor...

siyah kuğu dedi ki...

bak buna çok güldüm bende yıllar önce hamileyken çalışıyordum da iş çıkışı görümcemlere gittik yemek sonrası oturduk çay içeceğiz. bir sess kuğu kalk bir bakayım sabah olmuş:))) sızmışım resmen üstümü örtmüşler orada uyumuşuk gece sabaha kadar hiç kalkmamışım nasıl bir uykuysa:))

kpsszede dedi ki...

siyahkuğu, ben de buna güldüm işte:)
bizim kaderimiz sanırım çocuklar küçükken böyle uyuyup kalmak olur olmaz yerlerde:)
o kdr yoruluyorum ki gerçekten neresi olsa devrilebilirim her an:)