19 Şubat 2015 Perşembe

Nazar Boncuğu Dergisi'nin Şubat'ta gelen Mart ve Nisan sayıları...


Yeniden merhaba, uzun bir aradan sonra...
Artık bloğumu düzenli olarak güncellemeye kesin karar vermiş tembel bir blogcu olarak bu yeni dönemin ilk yazısını bir şikayetime ayırıyorum. Kontv'de yayınlanan Nazar Boncuğu programını Konyalılar bilir. 

Bir de dergi çıkarıyorlar yaklaşık bir yıldır. Programlarını severek izlediğim için derginin de paralel bir başarı göstereceğini umarak üye oldum. 

Ama malesef üye olduğum Temmuz ayından beri hiç bir sayıyı zamanında göndermeyen Nazar Boncuğu Dergisi, bu sefer kendini aştı ve henüz Şubat'ta olmamıza rağmen Mart ve Nisan 2015 sayılarını da gönderdi. Şaşkınlıkla bakıyorum hala dergilere, büyük bir öngörü, çalışanlarını tebrik ediyorum ama keşke daha girmediğimiz ayların sayılarını göndereceklerine içinde olduğumuz ayınkini gönderseler daha makbule geçer... Ağustos ve Eylül sayıları gecikince yazdığım mesaja ''Ramazan dolayısıyla dergiler gecikti'' dediler ve bu sayıları Ekim'de aldık.

Ekim sayısını Kasım'da, Kasım sayısını Aralık ayının sonunda, Aralık, Ocak, Şubat sayılarını Şubat'ın 18'inde vee Mart 2015 ve Nisan 2015 sayılarını da yine Şubat'ın 18'inde aldık... ''Biz ciddi bir iş yapıyoruz, o yüzden biraz gecikebilir'' diye saçma bir cümle kurmuştu mesajıma cevap veren arkadaş. Yaptıkları işe verdikleri önemi dergideki anlatımlardan görebiliyoruz, tabi anlatım bulabilirsek... Bir çok ürünün sadece fotoğrafını ekliyorlar, açıklama yazdıkları ürünler çok az, o açıklamaların yarısı da yanlış... Lastik örülecek dedikleri modele bakıyoruz, tamamen tığ işi ve lastik falan yok, diğer bir modelde yine lastik örülecek yazıyor, resimde o kısım haraşo örgüyle örülmüş... Modellerin anlatımlarını örgü hocalarına yaptırmak yerine akıllarında kaldığı gibi yazıyorlar herhalde. Yazılanları uygulayıp birşey örmeye çalışsanız ortaya ne çıkacak belli değil... Yaptıkları programla iyi bir iş ortaya koyan Nazar Boncuğu ekibi, bu dergi olayına girerek hiç bir bilgiye sahip olmadıkları bir alanda kendilerini başarısızlığa mahkum ettiler. Nazar Boncuğu programını yıllardır takip eden bir izleyicileri olarak hayal kırıklığına uğradım... İzleyenlerini ve müşterilerini biraz daha ciddiye alıp, onlara biraz daha saygı gösterip bu dergi işinden ellerini çekmeleri daha iyi olur BENCE... Bence diyorum, bu benim fikrim. Derginin tek iyi tarafı kaliteli kağıda basılmış olması... Bunun dışında 10 TL edecek hiçbir özelliği yok malesef...




18 Şubat 2015'te gelen Mart ve Nisan 2015 sayıları...







Lastik örülecek dedikleri modele bakıyoruz, tamamen tığ işi ve lastik falan yok. Bu eldivende açıklamada yazan 6-8 cm lik 1 ters 1 düz lastik kısmı neresi acaba?






 Bu şapkadaki 100 ilmekle 1 ters 1 düz örülen 4 cmlik lastiği de göremiyorum, siz ?


Sadece ürünün yarısı görünen fotoğraflar... Ne açıklama var, ne ayrıntılı resim...

2 yorum:

gelincik zamanı dedi ki...

Ne demiş atalarımız "bir işi ya tam yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın"

kpsszede dedi ki...

Evet haklısınız, onu da yapayım, bunu da yapayım diye herşeye atlarsak ortaya çıkan şey kimsenin işine yaramaz...