12 Şubat 2011 Cumartesi

Mor sümbülüm ve morlu,pembeli,yeşilli elbisemiz

Kimden Blogger Resimler
Kimden Blogger Resimler
Kimden Blogger Resimler
Kimden Blogger Resimler
Sümbülümün zaman içindeki gelişimini izlediniz:)Aldığımda sadece yaprakları vardı ama o kdr çabuk serpildi ve çiçek haline geldi ki şaşırdım.Daha önce hiç bu kdr kolay kendini gösteren bir çiçeğim olmamıştı:)Çiçek yetiştirme konusunda pek de başarılı sayılmam,buradan ve buradan hatırlarsınız:)
Pek bir heveslendim bu böyle güzel güzel açınca,evden çıkabilsem gidip birkaç tane daha alacağım ama,şimdiye kdr mümkün olmadı.Pembe diye almıştım,mor çıktı:)Kokusu da o kdr güzel ki,birkaç metre uzaktan bile hissediliyor,mis gibi.
Bakar mısınız nazlı kızıma,insanın içini açmıyor mu bu narin,güzel görüntüsüyle?..
Kimden Blogger Resimler

Kimden Blogger Resimler
Elbisemiz de bitti çok,şükür çok fazla elimde sürünmeden.Çok güzel oldu,renklerine bayıldığımı da belirtmiştim zaten,hem örerken hem bitirdikten sonra bakmalara doyamadım:)
Kimden Blogger Resimler
Patiklerin modelini Elbistanlımdan aldım.Elbise de daha önce belirttiğim gibi Kızımın cicileri Emine arkadaşımdan alıntıydı.Siz olmasanız ben ne yapacakmışım bilmem,ne yapıyorsam modeli bloglardan alıyorum.O kdr çok çeşit,öyle güzel şeyler var ki,neler neler yapmak istiyorum ama şimdilik ancak bu kdr:)
Kimden Blogger Resimler

9 yorum:

Cahide dedi ki...

Demek sümbül evde de açıyor öyle mi? Pek heveslendim şimdi. Mis gibi kokusunu hatırladım da taa çocukluğuma gittim.

Elbise çok şirin olmuş canım.Neredeyse bir senedir örgüyü elime almadım.Ellerin dert görmesin.Kalbi muhabbetlerimle...

birdy dedi ki...

arkadaşımm sinirleniyorum ama.. maşallahhh nefiiss açmış çiçekçik de ben açtıramadım lalemi hala yaa:)) bu arada cicler nefis olmuş canım eline sağlık

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

jile de mor sümbülün de çok güzeller... jile ile sümbül de çok uyumlu olmuş...

evdebirMELEK dedi ki...

elbise çok şeker olmuş. ellerine sağlık. sümbülü ben de çok severim. geçen sene ben de bir sümbül bir de lale almıştım. çiçekçi kökü kurumadığı sürece seneye tekrar açar demişti. ben de çiçekleri kuruduktan sonra atmadım sakladım. sulamaya başlasam yeşerir mi acaba ?

kpsszede dedi ki...

Evet Cahide abla,evde de açıyormuş,ben de bilmiyordum,ama öğrendim ya inşallah bundan sonra her sene alırım.Uzun bir süredir örgü örmediğinin farkındayım,çünkü sayfanda yeni şeyler göremiyorum.Önceki bloglarını da sürekli takip ediyordum ve çok yararlandım.Modelini senden aldığım kardanadamlı kazağımızı da burada göstermiştim.Yeni örgülerini merakla bekliyorum.

kpsszede dedi ki...

Birdy,hemşericiğim:)Bilinçli olarak yapmadım yani amacım seni kıskandırmak falan değildi:)Çok sevindim de ondan.Bence sen de sümbül al,belki senin nazlı lale onu görünce bir hırsla açıverir:)

kpsszede dedi ki...

Emine hocam,evet uyumlu oldular,elbiseyle birlikte sümbülü de mi hediye götürsem acaba?Ama kıyamam ki ben ona,o kalsın en iyisi:)Teşekkür ederim.

kpsszede dedi ki...

Evdebirmelek,bence hemen sulamaya başla çünkü bu sümbüllerin ömrü üç aylıkmış,şubat,mart,nisan.Kağıdında öyle yazıyordu.Sularsan yeniden çıkacağını düşünüyorum.

Bucanni dedi ki...

renkler çok güzel, çok cici olmuş