3 Ağustos 2011 Çarşamba

Bir büyük elbisenin iki küçük elbiseye dönüşümü

Kimden kpsszede

Herkese hayırlı Ramazanlar.Sağlıklı,huzurlu ve bol paylaşımlı bir Ramazan geçiririz inşallah.
Başlıkta bahsettiğim elbiseye geçiyorum şimdi:)
Geçen yıl hamileyken giydiğim ve çok rahat ettiğim bir elbisem vardı,aslında onlardan birkaç tane daha var ama diğerlerini hala giyiyorum.Hani şu göğüs kısmı lastikli alt tarafı nol olan askılı yazlık elbiselerden.Bu çok açık renk olduğu için ve ben genelde açık renk tercih etmediğim için artık giymiyordum.Ama kumaşını çok beğeniyorum.Kübranaz da elbise giymeye bayılıyor,tam da mevsimindeyken hem ona hem kardeşine birer elbise çıkardım kendi elbisemden.
Kübranaz için olan kısım kolaydı çünkü sadece boyunu ayarladım alttan diktim ve askıları kısalttım,üzerine de çok önceden alınmış hazır süslerden dikince oldu bitti:
Kimden kpsszede

O kolay oldu ama Gamzeninki baya bir uğraştırdı.Tamamını elde diktim çünkü makina tecrübem bu kdr ayrıntıya yetmiyordu:)Model olarak bu elbisesini kullandım,kalıp çıkarmayı çok iyi bilmediğim için ezberden kesip parçaları hazırladım ve başladım.
Kimden kpsszede

Kimden kpsszede
Eteğin belini büzgülü dikip üst kısmı üç parça halinde hazırladım,iki parça arka,bir parça ön.
Kimden kpsszede

İki parçayı birleştirdim:
Kimden kpsszede
Kimden kpsszede

Parçalar birleşince geriye kalan ayrıntıydı tabi ama asıl güzelliği ortaya çıkaran şeyin de ayrıntılar olduğunu unutmamak lazım:
Kimden kpsszede
Bel kısmına süslü bir şerit(bu şerit de iki yıl önce Kübranazın kırılan bir tacından kalma,atamıyorum,atamıyorum;çöpçü müyüm neyim!)
Kimden kpsszede

Arkaya üç düğme:
Kimden kpsszede

Yan tarafa da bir gül ekledim ve son hali bu:
Kimden kpsszede

Sonuçtan memnunum ama tüm işi kendim yapmadım,çok hevesli bir yardımcım vardı:
Kimden kpsszede

Kendine bir toka yaptı kalan kumaştan.
Kimden kpsszede

Kimden kpsszede
Bu da şurada bahsettiğim saç ekim operasyonu geçiren bebeğimiz:)Kübranaz adını Fatma koydu,şimdilik.Şimdilik diyorum çünkü bizim evde oyuncakların ve hayvanlarımızın sabit bir ismi olamıyor,hevesli bir yumurcak tarafından sürekli değiştiriliyor bu isimler...

10 yorum:

evdebirMELEK dedi ki...

çok güzel olmuş her ikisi de. ellerinize sağlık. ben de dikiş dikmek hevesiyle geçen sene bir dikiş makinesi aldım. ancak heves yeterli olmuyor malesef. teknik e bilmek gerekiyor. benimde elimde böyle bozulup yeni şeyler olmayı bekleyen kıyafetler var. bir kaç kez kalıp çıkarmayı denediysem de başarısız olma korkusundan elime makası alamadım:) ama bir gün cesaret gelecek hepsini kesecem inşallah:)

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

çok güzel olmuş elbiseler... hem giymediğiniz bir elbiseyi değerlendirmişsiniz hem de iki yumurcağı sevindirmişsniz çok güzel olmuş...iyi günlerde giysinler inşallah..

SERRA dedi ki...

ne güzel böyle değerlendirmek, bende de vardır biraz böyle değiştirmek bazen...

halime dedi ki...

ellerine sağlık canım ne ğüzel bir değerlendirme olmuş...

kpsszede dedi ki...

evdebirmelek,bence cesaret etmelisin,önce kolayca gözden çıkarabileceğin bir kumaşla başla ya da biliyorsun salı pazarında çok ucuz kumaş parçaları var,onlardan alıp deneyebilirsin.Başta biraz moral bozsa da yaptıkça daha iyiye gittiğini göreceksin.Gamzeye pazenden bir pijama dikmiştim,çok kolay,ondan bakıp senin meleğe pantolon tarzı birşeyler de yapabilirsin.

kpsszede dedi ki...

Emine,teşekkür ederim,dediğim gibi ben de beğendim yaptığımı:)Genelde pek güzel şeyler çıkaramam dikiş konusunda ama bu sefer yüzüne bakılır birşey oldu çok şükür...

kpsszede dedi ki...

Serra,aslında değiştirmek en iyisi.Herşeyi olduğu kabul edip bırakmamak,kendimizden birşeyler katarak başka bir tarz vermek galiba biraz da hayata bakışımız ve onu kabullenişimizle ilgili.(çok mu açıldım ne?altı üstü bir elbiseden çıktık yola:))

kpsszede dedi ki...

Halime abla,teşekkür ederim,evet iyi oldu,böylece beğendiğim bir elbisem meleklerimi ve mutlu etti...

bendençeşitlemeler dedi ki...

ne güzel bir site el emeği ve üretim insanı nasıl dinlendirir bende kullanılmayan elbiseleri değerlendirmeye beyılırım sizinki de cok başarılı iyi günlerde kullanmanız dileği ile

kpsszede dedi ki...

bendençeşitlemeler,teşekkür ederim.evet haklısın kendi yaptığın gibi kıymetli ve mutluluk verici birşey yok...